Motorisk utveckling

Barnets fantastiska motoriska utveckling hänger intimt samman med utvecklingen av sinnena, språket och inlärningsförmågan. Det finns en stor variation inom den ”normala” utvecklingen – vissa lär sig gå när de är 9 månader, andra när de är 18 månader. Motoriska utvecklingen följer ett visst mönster och pågår i ungefär 12 år.Det brukar vara lätt att skilja på motoriska förmågor hos en 1-åring och en 4-åring. Det kan vara svårare att skilja på en 9 åring och ett barn som är 12 år.

Om man i skolan inte ”hänger med” kan det påverka självkänslan, och det är då viktigt att själv förstå varför och hur man kan åtgärda det.

Alla barn behöver en stimulerande miljö och uppgifter att lösa för att utveckla motoriken. Vissa barn kan behöva hjälp för att utvecklas, då är det viktigt att identifiera var i utvecklingen barnet befinner sig och att erbjuda spännande uppgifter att träna med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 269 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>