Cerebral pares

Håll utkik!  Webbaserad utbildning om hur du lär barn med funktionsvariation kommer våren 2019. Uppdatering sker inom kort!

Barn och ungdomar med cerebral pares och olika neuromuskulära funktionsutmaningar är ett special intresse för Learn to move. Här finns mycket erfarenhet från forskning, utbildning och kliniskt arbete med barn och ungdomar.

Learn to move vill förmedla förväntningar på möjlighet till utveckling, baserat på kunskap. Det har erfarenheten lärt, och i arbete med ungdomar har de gett feed-back på vad som fungerar och vad som motiverar dem.

Barn med neurologiska utmaningar kan lära sig att lösa uppgifter som balans och rörelseförmåga på samma sätt som ”normalstörda” barn. Den motoriska utvecklingen är ”facit” men det finns många sätt att ta sig dit och barnet behöver stöd för att uppmärksamma sin kropp samt få hjälp att förstå vad målet är med att träna och lära sig. Det är spännande och intressant att bryta ner rörelseförmågan i små detaljer för att kunna hitta rätt uppgift att börja med.

Forskningen som Learn to move varit med om handlar framför allt om sittande hos barn med cerebral pares, olika hjälpmedel som sittskal och rotationsvajer, samt också barn med hemipares, eller unilateral cerebral pares.

I det kliniska arbetet finns stor erfarenhet med arbete kring alla typer av cerebral pares och många neurologiska sjukdomar.